13 comments

Vivendi se apropie de control total asupra Ubisoft

by on 12/12/2016
 

Bătălia dintre Vivendi și Ubisoft a trecut de un nou prag zilele trecute. În acest moment corporația multi-media franceză deține 25.15% din acțiunile producătorului de jocuri.

Încercările companiei Ubisoft de a se apăra, cumpărând înapoi acțiuni, nu par să fi funcționat prea bine, deoarece Vivendi nu prea dă semne că va înceta prea curând achiziția. Una de care conducerea Ubisoft se teme, deoarece Vivendi a tot avut în trecut obiceiul de-a dirija companiile cumpărate în direcții din ce în ce mai neplăcute.

Ubisoft trebuie acum cu orice preț să păzească cele 4,85 procente rămase, fiindcă atunci când se va atinge 30%, Vivendi poate să inițieze o achiziție în totalitate a binecunoscutului producător de jocuri. Dacă asta se va întâmpla, iar Yves Guillemot este înlocuit din funcția sa de CEO, atunci s-a promis un exod în masă de la companie, ca semn de protest.

În acest ritm, în primăvară compania care ne-a adus seria Assasins’ Creed, Rayman și multe, multe altele,  și-ar putea pierde complet independența.

[Gamasutra]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response