3 comments

Windows XP, un prieten vechi!

by on 07/05/2014
 

Aseara am fost pus in situatia de a umbla pe un Pentium 4 cu Windows XP. Fara mouse. Folosesc Mac OS X de 6 ani. Zilnic. Am sarit peste Vista si Windows 7, iar Windows 8 este putin derutant pentru mine, la fel cum Mac OS X ar fi pentru cineva care este mult mai familiarizat cu Windows-ul. Au apus demult vremurile in care faceam teste in Command Promt, dand comenzi de care nu aveam habar, in care modificam registri, in care incercam sa invat tot felul de shortcut-uri de tastatura si asa mai departe.

XP-ul a fost pentru multi si tabla si profesorul. E adevarat, multe dintre nimicurile astea m-au ajutat in dispute cu alti geeks pe parcursul anilor, insa niciodata nu m-am gandit ca niste chestii minore ca acestea ma vor ajuta vreodata cu adevarat. Aseara insa, am fost rugat sa verific configuratia unui PC prafuit pentru a-l pune la vanzare, in cazul in care ar mai valora ceva. Banal. Pornesc calculatorul si constat ca nu am mouse. Moment de freeze. Apoi intr-o clipita, imi aduc aminte: tasta de Windows + E pentru My Computer, apoi tasta de print (console, tasta pe care nimeni nu o foloseste vreodata), cu sagetile la properties, Enter. Atat. Simplu. In cateva secunde mi-am amintit ceva ce nu am mai facut de ani de zile. Ca mersul pe bicicleta. Usor nostalgic, mi-am bagat nasul mai departe in acel PC prafuit cu Windows XP, de dragul vremurilor ce au trecut.
Ne lasam luati de valul evolutiei in tehnologie din ce in ce mai mult. Nu inseamna neaparat ca e ceva rau, insa n-ar strica sa nu uitam de unde am plecat.

comments
 
Leave a reply »

 
 • Alex
  07/05/2014 at 19:22

  Da a fost, acuma numai cine are componente slabe mai foloseste asa ceva, cei care au 12 giga rami si vreo doua placi video in SLI cu siguranta au windows 7 64 sau 8.1 64

  Răspunde

 • 07/05/2014 at 19:51

  Foarte frumos acest „referat” ca nu stiu cum sa ii spun….cam acelasi am patit si eu cand am trecut de la windows 8.1 la xp ..fiind invatat cu interfata metro mi-a fost putin cam incetosata memoria, dar și-a revenit.

  Răspunde

 • Flavius Puscasu
  07/05/2014 at 22:57

  toate comenzile merg si pe win 8… asa ca lasa-ma…. ramai la OS x-ul tau, nerecunoscatorule, ca e mai simplu, nu? americanismele astea….

  Răspunde

Leave a Response