16 comments

Xiaomi anunță un telefon din ceramică a cărui carcasă este un difuzor

by on 26/10/2016
 

Xiaomi a dezvăluit două lucruri interesante zilele acestea. Unul a fost un Mi Note 2, un telefon cu un chipset Snapdragon 821, 6GB RAM și o cameră de 22 megapixeli, iar celălalt a fost Mi MIX.

Ce este Mi MIX? După cum spune și titlul, este un telefon a cărui carcasă este făcută din ceramică și duce lipsă de un difuzor dedicat. Merită menționat că acesta este un telefon de concept, realizat de Xiaomi alături de designerul Philippe Stark, așa că nu o să fie găsit pe toate drumurile. Va fi disponibil în China de pe 4 noiembrie pentru aproximativ 480 de euro și are o variantă la care senzorul de amprente este înconjurat de aur.

Cu asta trecut în revistă, Mi MIX este un telefon destul de atipic. Are un ecran de 6.4 inch care suportă rezoluția 2040×1000 și acoperă 91.3% din suprafața frontală a telefonului, întinzându-se până în extremitatea superioară unde în mod normal ar fi camera și difuzorul. Camera secundară este mutată în partea de jos a telefonului, iar în locul unui senzor cu infraroșu de proximitate folosește unul ultrasonic, amplasat în spatele ecranului.

xiaomi-mi_mix-back

Difuzorul pentru convorbiri funcționează printr-un motoraș piezoelectric atașat la o mică bară care vibrează carcasa de ceramică a telefonului. Nu sunt încă informații despre exact cum se aud sunetele produse în acest fel. Xiaomi Mi MIX are și difuzoare tradiționale amplasate în partea inferioară a telefonului, alături de un port USB Type-C. Are și suport pentru un jack audio în partea de superioară.

În rest, are hardware similar cu Mi Note 2, doar că folosește o cameră principală de 15 6 megapixeli, o baterie de 4400mAh în locul uneia de 4070 mAh și stocare dublă față de acel model, ajungând până la 256GB, în format UFS 2.0.

[Anandtech]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response