19 comments

Zen și Kaby Lake nu vor suporta Windows 7 sau 8

by on 02/09/2016
 

Viitorul bate la ușă pentru cei care încă speră să poată folosi Windows 7 pe sistemul lor viitor.

A sosit vestea nefericită că următoarea generație de procesoare de la Intel, AMD și chiar Qualcomm va fi suportată, de către Microsoft, doar pe Windows 10.

Asta înseamnă vreți să treceți la un PC cu un procesor Bristol Ridge, și în consecință Zen, sau unul Kaby Lake anul viitor va trebui să treceți la iterația curentă a sistemului de operare. Microsoft a făcut acest gen de amenințări în trecut, cu Skylake, dar s-a răzgândit din cauza răbufnirii generale din partea publicului și probabil a segmentului de afaceri care încă mai valorifică software funcțional și compatibil în defavoarea software-ului actual.

Asta nu înseamnă că PC-urile care folosesc un Windows mai vechi nu pot funcționa sub nici o formă pe aceste procesoare, cel puțin nu cele desktop. Dar există riscul să apară anumite probleme sau instabilități pe care Microsoft nu le va rezolva, iar anumite funcții mai avansate ale procesoarelor nu vor fi disponibile.

Și înainte să spuneți „Dar de ce nu ai trece la Windows 10, este grozav”, vă provoc să mutați o fereastră de pe un monitor pe altul printr-o  singură mișcare de mouse în linie dreaptă.

[PC Gamer]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response